Information om antologin!

 

I samband med att vi nu dragit igång flera skrivcirklar i länet, vill jag samla livsberättelser från er för att ge ut i en antologi tillsammans med information, tips och handledning i hur man skriver om sina minnen.

Tanken är att ni får möjlighet att bolla en text direkt med mig, tillsammans hjälps vi åt att ”fila” på texten tills ni känner er nöjda för publicering.

Vad för slags text då? Jag har inte satt något tema, eller några begränsningar vad gäller vilken typ av text det ska handla om. Välj en text som handlar om något viktigt för dig själv, och som du tror kan beröra eller roa andra. Högt eller lågt, roligt eller sorgligt – det bestämmer du själv!
Tanken är att visa på hur olika livsberätteser och minnen kan skrivas och gestaltas.
Enda begränsningen är antal sidor, jag satt en gräns på max tre a4-sidor (eller fem boksidor) där typsnittet är motsvarande 12 punkter Times New Roman och radavståndet 1,5. I början är det inte superviktigt att man håller sig inom dessa ramar, då berättelsen kanske kommer att kortas ned eller byggas ut under vår respons.

Berättelsen måste inte utspela sig i Västerbottens län, enda förutsättningen för att delta är att man nu bor i länet.

Till antologin kommer en liten inforuta om den som författat texten att stå med, varifrån ni kommer, om ni är född någon annanstans, ålder och kanske någon rolig personlig detalj (detta för att man ska få ett slags sammanhang till texten). Om du vill vara helt anonym får vi prata lite om saken, kanske kan man använda sig av pseudonym.

Medverkan i antologin är i första hand förbehållen de som gått skrivcirklarna, eller deltagit i workshoparna, men om du vill delta ändå kan du mejla mig så ser vi om det finns plats!

 

Skicka in er text till: antologi@attskrivaminnen.se senast 16 april (så hinner vi med en responsvända innan det är dags att ses igen i maj och ha en liten uppläsning för er som vågar!)

Arbetsgången kommer sedan att vara att vi arbetar med texterna under sommaren (individuell respons med mig) och boken går till tryck i oktober. Målet är att ha den klar i november, så vi kan ha ”boksläpp” innan jul.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *