Att skriva minnen distanskurs!

Är du intresserad av att skriva om ditt liv, dina minnen? Att skriva självbiografiskt kan man göra av många olika anledningar och på många olika sätt. I den här kursen får du hjälp att hitta din egen väg i skrivandet av ditt liv.
Kanske vill du berätta om ditt liv för dina barnbarn, kanske vill du bevara, begrunda och bearbeta dina minnen för att förstå dig själv, kanske har du varit med om spännande, intressanta, tankeväckande saker eller bär på erfarenheter som du vill dela med dig av till en bredare läsekrets.

Att skriva minnen, projektet som inspirerar till lisvberättande, ges nu också som distanskurs. Formen är kursbrev som skickas ut i överenskommen intervall med feedback från skrivpedagog Mina Widding. Kursen består av 10 kursbrev, med frågor och uppgifter att arbeta med på egen hand. Du får hjälp att minnas och vägledning i olika sätt att skriva om sitt liv. Kursen bygger på skrivhandledningen Att skriva minnen, men anpassas i viss mån till deltagaren, allteftersom kursen fortgår.

 

Kostnad: 1750:- (bok ingår)
Önskas pappersbrev tillkommer en administrativ kostnad på 100:-

Anmälan: Skicka ett mejl till skriva@minawidding.se där du berättar lite kort om dig själv, din ingång till att skriva självbiografiskt och din erfarenhet av skrivandet. Jag återkopplar och vi kommer överens om en form för kursen som passar dig!

Kursstart: När helst det passar dig.
Med reservation för visst uppehåll under sommar och högtider.

Comments

 1. Barbro Kindström - 24 juli, 2018 @ 09:05

  Hej! Jag heter Barbro och bor med min familj i Floda mitt i Sörmland, ett par mil utanför Katrineholm. Uppväxt på Drag 2 mil norr om Kalmar. Mitt pappa var skeppare. Han körde laster på Sveriges kust och kors och tvärs över Östersjön tills lastbilstrafiken tog över på 1970-talet. När jag var 1 år gammal gick jag till sjöss. När jag började skolan gick jag i strejk. Mamma och jag var mestadels iland därefter. Jag har jobbat mestadels jobbat med administration bl a på kärnkraftverket i Oskarshamn. Flyttade till Katrineholm 1986 p g a studier och seperation. Började ett nytt liv här. I början av 2000-talet fick jag diagnosen fibromyalgi. Omskolad till apotekstekniker. Jobbar idag som växeltelefonist. Mörka moln har kommit i min himmel men jag har funnit lösningar och gått vidare.
  För åtta år sedan gick jag kursen “Skriv ditt liv” på Åsa Folkhögskola i Sköldinge för Ingrid Sjökvist. Hon sa att jag skulle skriva ner min historia. Och det är det jag vill göra till min dotter och eventuella barnbarn och eftervärlden. Då jag har en liten annorlunda uppväxt än andra barn. Den har präglat hela mitt liv.
  Mina föräldrar är borta. I sommar är mitt mål att sortera klart alla foton, betyg, sjömansböcker, m m efter dem. Sedan vill jag börja skriva på min självbiografi. Det får ta tid att skriva den. Jag vill skriva den i lugn och ro utan press. Press och stress gör min fibromyalgi tusen gånger värre.
  Distanskursen passar mig perfekt och jag skulle vilja att det jag styr när jag ska få nästa brevuppdrag från den. Mitt mål är att skriva den och den blir klar den är färdig. Vad har du för förslag att ge mig?

  • Mina Widding - 30 juli, 2018 @ 07:53

   Hej Barbro! Vad fint att du vill ta tag i att skriva om ditt liv! Och bra att du tänker att det ska få ta tid, det brukar det kunna göra om man också vill göra det ordentligt och hänga med själv i processen. Jag skulle rekommendera distanskursen per brev då, som en början. Frågorna i breven fungerar som bra ingångar till att minnas kring olika saker, man gräver upp en massa material och tränar sitt sätt att skriva. Vill du sedan fortsätta fördjupa din självbiografi och hitta formen och strukturen så kan du gå fördjupningskursen, där man fokuserar mer på att samla ihop de minnen som ska ingå i den färdiga berättelsen, och formen för sitt eget skrivande, med mer fria textinlämningar och respons.

Lämna ett svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.